Voorlichtingsavond online!

Omdat wij jullie voorlopig niet mogen verwelkomen op de praktijk voor de voorlichtingsavonden, hebben wij de voorbereiding op de bevalling opgenomen en de presentatie online gezet om deze belangrijke informatie toch met jullie te kunnen delen.

 

Je verloskundige begeleidt je tijdens je zwangerschap en bereidt je voor op de bevalling. Zij houdt jouw gezondheid en die van je baby in de gaten.

Met vragen over je zwangerschap kun je altijd bij je verloskundige terecht.

Verloskundig Centrum DelVi organiseert 3 voorlichtingsavonden van 19.00u-21.00u, waarin belangrijke zwangerschapsthema’s aan bod komen. 

Met deze 3 voorlichtingsavonden in Delfsblauwe stijl, proberen we jou en je partner in samenwerking met Delftseketenpartners zo goed mogelijk voor te bereiden op de zwangerschap, geboorte, kraambed en daarna.

DEZE VOORLICHTINGSAVONDEN ZIJN VOORLOPIG AFGELAST! Wij hopen zsm weer aan de slag te kunnen. 

Voeding en zwangerschapsklachten

Gezond eten is belangrijk, zeker als je zwanger bent. Gezond eten heeft invloed op een goed verloop van de zwangerschap en ook op de toekomstige gezondheid van je kind. Als je er een gewoonte van maakt om gezond te eten in de zwangerschap, heb je minder kans op suikerziekte (diabetes) en meer kans om gezond te blijvende gedurende de rest van je leven.

Tijdens bijeenkomst 1 krijgen jullie een presentatie/proeverij van Judith Bukman, voedingsdeskundige van Emerald Vitaal krijg je meer informatie over gezonde, gevarieerde voeding in de zwangerschap. Zij hoopt je sterker bewust te maken van de effecten van voeding op jouw gezondheid en die van je kindje en je inspiratie te geven voor lekkere en gezonde recepten. Tijdens de presentatie gaan we ook gezellig proeven, de recepten stuurt zij je desgewenst naderhand toe.

Verder krijg je informatie over klachten in de zwangerschap. De verloskundige bespreekt de meest voorkomende klachten in de zwangerschap en geeft informatie over wat je hieraan kunt doen en wanneer je moet bellen. 

Bekkenbodem en ontspanning

Tijdens bijeenkomst 2 besteden wij aandacht aan het bekkenbodem en ontspanning tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapshormonen maken gewrichten in het bekken soepeler en banden in de onderrug
slapper. Deze veranderingen helpen je later bij de geboorte van je kind. Gedurende de
zwangerschap kunnen de veranderingen in het bekken en onderrug spierspanning veroorzaken. Ilse Buijs van Fysio en Manuele therapie De Hoven geeft tijdens deze bijeenkomst uitleg over hoe je het beste om kan gaan met lichamelijke veranderingen in de zwangerschap. 

Hierna wordt er aandacht besteed aan stress en ontspanning.
Stress hoort bij het leven. Elke verandering kan stress veroorzaken. Zwangerschap en de eerste maanden van het ouderschap verhogen vaak gevoelens van stress. Tijdens de zwangerschap voelen veel vrouwen zich eerder gestresst dan op andere momenten in hun leven. Tegen het einde van de zwangerschap voelen vele vrouwen zich angstiger. Tijdens de bevalling kunnen angst en stress spanningen veroorzaken in het lichaam die van invloed kunnen zijn op het baringsproces. Het is belangrijk dat je een manier vindt in te relaxen, stress te verminderen en hulp te vragen als je dit nodig hebt. Wij bespreken tijdens de bijeenkomst verschillende manieren om te relaxen en laten jullie een ontspanningsoefening ervaren.  

Voorbereiding op de bevalling

Tijdens bijeenkomst 3 geven wij informatie over hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling. Hoe begint een bevalling? Hoe ziet een bevalling eruit? Welke opties heb ik? Wat kan ik zelf doen? Dit zijn vragen die o.a. worden behandeld tijdens deze presentatie. 

Verder wordt er informatie door een verpleegkundige van het consultatiebureau gegeven over de zorg voor de baby na de bevalling. 

Voorlichtings avonden zwangerschaps informatie Delftblauwe stijl

Voorlopig afgelast!