EMDR

Bevallen is pijnlijk, althans, voor de meeste vrouwen. Een bevalling kan zwaar, zeer pijnlijk en langdurig zijn. En sommige bevallingen zijn zelfs traumatisch.

Ze laten een pijnlijke herinnering achter. In het dagelijks leven heb je daar misschien weinig last van. Maar toch. Herken je dit?

  • Nu je weer zwanger bent, roept de gedachte aan weer een bevalling angst en onrust op.
  • Je droomt over je bevalling en bent schrikachtiger dan normaal.
  • Je voelde je tijdens je bevalling machteloos, alleen, angstig, of onzeker.
  • Je kijkt met een negatief gevoel terug op je bevalling, terwijl iedereen zegt dat het een heel normale bevalling was.
  • Je voelt je schuldig over het verloop van je bevalling.
  • Je had het gevoel dat jouw leven of dat van de baby in gevaar was.
  • Praten over je bevalling, dat doe je misschien niet zo graag. En het is dat je geen kinderwens meer hebt, maar anders?
    Bevallen, brr nooit meer!

Misschien heeft jouw bevalling een zodanig nare herinnering bij jou achtergelaten, dat er sprake is van PTSS. Dit staat voor Post Traumatisch Stress Syndroom. De herinnering zelf is dan gekoppeld aan negatieve gedachten en emoties. Daar kun je flink last van hebben! Arjenne Hoeksema is verloskundige, coach en partusverwerkingsspecialist.

Zij kan in een gesprek met jou vaststellen of je in aanmerking kunt komen voor EMDR. Dat is een wetenschappelijk bewezen methode om nare, traumatische herinneringen te verwerken. (psychotrauma) Reken op 2-3 gesprekken, inclusief de EMDR-sessie. De kosten bedragen 85 euro per gesprek, vraag je zorgverzekeraar naar de vergoeding.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Arjenne heeft een opleiding en certificaat behaald, om deze techniek te kunnen toepassen. Omdat Arjenne geen psycholoog is, is zij niet aangesloten bij de Vereniging EMDR-Nederland.

Zie ook voor verdere uitleg over EMDR: www.emdr.nl

Mail je hulpvraag naar: arjennehoeksema@hotmail.com of bel: 06-24255310

Ook vrouwen die bij een andere verloskundige praktijk, of bij de gynaecoloog onder behandeling zijn, kunnen gebruik maken van deze gesprekken.