Anticonceptie

We geven voorlichting over de verschillende vormen van anticonceptie en het gebruik daarvan.

Dit doen we aan het einde van de kraamtijd of tijdens de nacontrole afspraak, ongeveer zes weken na de bevalling.

Ook als je geen client bent geweest bij DelVi mag je een afspraak maken voor anticonceptie.

Recept uitschrijven

We kunnen dan direct een recept uitschrijven. Voor een spiraal wordt het recept digitaal verwerkt, je krijgt een link om te betalen en daarna wordt het spiraal naar onze praktijk opgestuurd.

Wanneer je kiest voor een spiraal zal er een afspraak worden gemaakt voor de plaatsing bij Laura of Desteney tijdens het spreekuur op de praktijk. Nadat je anticonceptie via ons hebt geregeld, laten wij de huisarts weten voor welke vorm van anticonceptie je hebt gekozen.

Wil je meer informatie over anticonceptie, wil je een recept regelen of een afspraak maken voor het plaatsen van een spiraal? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Bel voor meer informatie en om een afspraak te maken met

Plaatsen van het spiraal

Wij kunnen verschillende typen spiralen plaatsen. Vanaf 10 weken na de bevalling kunnen wij een spiraal plaatsen. Dan zijn de baarmoedermond en de baarmoeder weer terug naar haar oude staat. Na een keizersnede plaatsen we het spiraal na 12 weken.

De afspraak duurt ongeveer 30 minuten. De plaatsing zelf is vaak gevoelig. Dit duurt maar een aantal minuten. We adviseren daarom ongeveer een uur van te voren 2 paracetamol of 1 ibuprofen in te nemen. Na de plaatsing kijken we met een inwendige echo of het spiraal goed is geplaatst.

Na de plaatsing kan je een zeurend gevoel in de onderbuik hebben, dat meestal van korte duur is. Daarbij kan je de eerste maanden wat onregelmatig bloedverlies hebben. Voor uitgebreide informatie over de werking verwijzen we naar de bijsluiter.

4-6 weken na het plaatsen krijg je een controle afspraak en maken wij nogmaals een inwendige echo.

Voor het plaatsen van het spiraal met de echo controles vragen wij een eigen bijdrage van € 73,35. In sommige gevallen wordt de plaatsing van het spiraal vergoed door de zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten direct aan de verzekeraar. Wij adviseren je zelf je eigen polis en dekking te controleren. Controleer ook of je eigen risico moet betalen.

Verwijderen Spiraal

Voor het verwijderen van een spiraal betaal je € 73,35. Het is mogelijk om een spiraal te verwijderen en meteen een nieuw spiraal te plaatsen – dan betaal je 1 x € 73,35.

Je krijgt na het verwijderen, indien gewenst, meteen informatie over een eventuele kinderwens en gezond zwanger worden.

Voor meer informatie

Kijk op: