Zwangerschapscursussen

Er is een groot aanbod van cursussen, waarmee u zich op de bevalling kunt voorbereiden. Wij staan erg positief tegenover het deelnemen hieraan. Als u één van deze cursussen wilt gaan volgen is het van belang dat u zich op tijd aanmeldt. Informatiefolders kunt u vinden in de praktijk.

Hypnobirthing

HypnoBirthing zweverig? Welnee! Natuurlijke geboorte Delft biedt een praktische zwangerschapscursus voor jou en je partner. Kennis over de geboorte, ademhalingstechnieken, ontspanning en persoonlijke aandacht zullen centraal staan tijdens de bijeenkomsten met als doel ontspannen en vol vertrouwen je bevalling tegemoet. De meest ideale periode om te beginnen met de cursus is als je ergens tussen de 20 en 30 weken zwanger bent. Je kunt kiezen uit een privécursus of groepscursussen. Voor inschrijving en meer info: Natuurlijke geboorte Delft


Zwangerschapsgymnastiek  
De meest traditionele vorm van zwangerschapsbeweging. Er worden spieroefeningen gedaan, ademhalingsoefeningen (‘puffen’), u krijgt informatie over het omgaan met zwangerschap en bevalling en u ontmoet andere zwangere vrouwen. U begint met de cursus als u zes maanden zwanger bent, maar meld u zich op tijd aan. 

Zwangerschapsyoga 
Er wordt u geleerd hoe u met behulp van ademhalingstechnieken kunt ontspannen. U leert zich te concentreren en te luisteren naar wat er in uw lichaam gebeurt en wat u moet doen met deze signalen. Door de combinatie van kennis en voelen van uw eigen lichaam ontwikkelt u zelfvertrouwen waardoor u beter om kunt gaan met gevoelens van angst, spanning en pijn. Yogastudio Jnana of Yogaplaza Delfgauw

Haptonomie 
Haptonomie Deze zwangerschapsbegeleiding is erop gericht contact te maken met de baby in uw buik. De nadruk in deze cursus ligt op contact tussen de baby en de beide ouders tijdens zwangerschap en bevalling. U wordt zich bewust van uw lichaam en leert er beter naar te luisteren. Haptonomie stimuleert uw natuurlijke mogelijkheden. Voor haptonomie kunt u in Delft terecht bij:

Ceasar/Mensendieck  
Er wordt aandacht besteed aan spieren en spiergroepen die in de zwangerschap en tijdens de bevalling extra belast worden. Deze methode biedt een mogelijkheid voor individuele begeleiding van specifieke zwangerschapsklachten. Verder is het behulpzaam bij het leren kennen, voelen en begrijpen van uw lichaam en de veranderingen daarin tijdens zwangerschap en bevalling. De cursus wordt gegeven door Hilde Bannink, Jannie Snijders en Paul Polders, tel. 015-2561800, www.oefentherapeutendelft.nl

Zwangerschap en fitheid  
Zwangerschap en bevalling blijken nogal eens aanleiding te zijn voor het ontstaan van lichamelijke klachten. Dit programma is erop gericht begeleiding te geven ter voorkoming van klachten. Paramedisch Centrum, tel. 015-2617407.

Zwangerschap en zwemmen  
In het water kunnen uw spieren prima ontspannen. Tegen het eind van de zwangerschap is het ook prettig om in het water even van het gewicht van uw zware buik verlost te zijn. In Delft zijn er twee zwembaden waar u terecht kunt: Het Sportfondsenbad (tel. 015-2120002) en het Kerkpolder-zwembad (tel. 015-2565801).