Team DelVi

Elinor Abramson

Verloskundige, echoscopiste, trainer

Tessa Büscher

Verloskundige, echoscopiste

Arjenne Hoeksema

Verloskundige, echoscopiste, coach

Anita van Oostrom

Verloskundige, gespecialiseerd echoscopiste

Laura Stok

Verloskundige, echoscopiste

Het is de bedoeling dat je met iedere verloskundige kennismaakt tijdens de zwangerschapscontroles, zodat je ons alle vijf kent als je straks gaat bevallen. Jouw bevalling zal worden begeleid door de verloskundige die op die dag dienst heeft.

Elinor Abramson

Sinds 2003 woon ik samen met mijn man en vier kinderen in Delft. Ik kom oorspronkelijk uit Engeland en heb daar vroeger in de verpleging gewerkt en kwam uiteindelijk terecht op de verloskamers. Door mijn persoonlijke ervaring rondom bevallingen en mijn werk op de verloskamers ben ik in contact gekomen met de verloskunde, een bijzonder mooi vak. Het trok mij gelijk aan, onder andere omdat de verloskundige een zeer belangrijke rol speelt in het leveren van kwalitatief goede zorg voor vrouwen, partners en kinderen.

Na de verhuizing naar Nederland heb ik Nederlands geleerd en ben ik verder gaan studeren op de Verloskunde Academie Rotterdam. In 2009 ben ik afgestudeerd en beëdigd als verloskundige in Rotterdam. Tussen 2009 en 2013 heb ik gewerkt als waarneemster in de Vijverhof en per 1 januari 2013 ben ik als maat toegetreden naar de praktijk.

Samenwerken in een team van professionele collega’s met dezelfde visie zorgt ervoor dat ik met veel plezier verloskundige zorg kan leveren aan onze cliënten. De diverse populatie van de praktijk vind ik erg leuk om mee te werken, bovendien ben ik prima in staat om internationale vrouwen te begeleiden in het Nederlandse systeem.

In 2012 heb ik mij laten certificeren in het geven van zwangerschapseducatie en heb ik samen met Sophie Bos-Mallett een Engelstalige zwangerschaps~ en geboorte service opgericht om internationale vrouwen in Delft, Den Haag, Rotterdam e.o. te ondersteunen tijdens de zwangerschap en geboorte.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het geven van EHBO cursussen voor ouders, gericht op baby’s en kinderen tot de pubertijd. Voor meer informatie zie Birth in Holland.

Elinor 

Tessa Büscher

Na mijn studie en beëdiging als verloskundige in 2011 heb ik als waarnemend verloskundige in verschillende praktijken in Delft en omgeving gewerkt. Sinds mei 2018 ben ik geassocieerd bij Verloskundig Centrum DelVi. Vanaf dat ik kon praten heb ik altijd gezegd dat ik ‘vroedvrouw’ wilde worden en ben heel blij dat ik deze droom heb kunnen waarmaken. Ik vind het belangrijk om tijd en aandacht te hebben voor de zwangere en haar partner. Sinds de Centering Pregnancy in onze praktijk kunnen we veel meer informatie delen en zie je de groepen hechter worden. In ons centrum vind je verloskundige zorg, kraamzorg en lactatiekunde onder 1 dak, dat is heel waardevol. Samen met mijn 4 collega’s sta ik klaar om jullie te begeleiden in deze bijzondere periode. Zelf heb ik 3 jonge kinderen en is voor mij een goede balans tussen werk en gezin een leuke uitdaging!

Tessa

 

Arjenne Hoeksema

In 1993 ben ik afgestudeerd en beëdigd als verloskundige in Rotterdam. Vanaf mijn veertiende jaar wilde ik al verloskundige worden, al wist ik toen nog niet zo goed waarom! Nu weet ik dat des te beter. Ik werk sinds 1994 als verloskundige in Delft, en doe dat met veel plezier. Alle aspecten van het verloskundig beroep vind ik leuk en geven mij veel voldoening, spreekuren, bevallingen, en kraambedden begeleiden. De laatste tijd merkte ik de behoefte aan extra aandacht en begeleiding voor sommige zwangeren en kraamvrouwen. Een zware bevalling goed verwerken, of omgaan met angst tijdens de zwangerschap en baring, daar hebben veel vrouwen wat hulp bij nodig. Ik wilde mijn gespreksvaardigheden opfrissen, en meer kennis en inzicht krijgen hoe ik vrouwen bij deze zaken kan helpen. Daarom heb ik een coachingsopleiding voor verloskundigen gevolgd. Aansluitend heb ik de opleiding tot all-round coach afgerond, mijn specialisatie is angst. Ik vind het zeer waardevol om verloskundige en coach te zijn. Daardoor kan ik beter inspelen op de specifieke hulpvraag van zwangeren (voor meer informatie zie verder bij het kopje coaching). Het werken in een team is prettig en biedt de mogelijkheid om te overleggen. Ook kun je elkaar steunen en is het bovendien erg gezellig. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik ben door het zelf moeder worden geen andere verloskundige geworden, maar vind wel dat het werk er een extra dimensie bij krijgt. Ik hoop het nog vele jaren vol te houden.

Arjenne 

Anita van Oostrom

Via twee andere opleidingen ben ik uiteindelijk in de verloskunde terecht gekomen. Hier zit ik helemaal op m’n plek. Het begeleiden van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd geeft mij veel voldoening. Het is leuk zoveel verschillende mensen te ontmoeten en hun te mogen begeleiden in een zo bijzondere tijd. Inmiddels heb ik zelf drie kinderen en toen zij groot genoeg waren, heb ik de schoolbanken weer opgezocht en me gespecialiseerd in de echoscopie. Samen met een collega uit een andere praktijk ben ik in sept 2007 het Prenataalcentrum de Look begonnen. Daar maak ik o.a. “de 20 weken echo’s”. Voorlopig hoop ik beide praktijken te kunnen combineren, omdat juist die combinatie zo leuk is!

Anita

Laura Stok

Na mijn studie HBO-V ofwel verpleegkunde, werd ik direct ingeloot voor de studie verloskunde in Rotterdam. Hier kwamen de “ins en outs” van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed in vier jaar uitgebreid aan de orde. Na het afstuderen in 2005, kon ik met veel enthousiasme aan de slag! Ik heb eerst ruim 2 jaar als waarneemster in diverse praktijken en gemeenten gewerkt.

Ik heb hierdoor kunnen zien welke aspecten ik belangrijk vind in ons vak. Een jaar werken als verloskundige in een groot ziekenhuis was bijvoorbeeld niets voor mij, omdat ik hier het gemoedelijke van een huispraktijk, het hechte groepje collega’s en voornamelijk de thuissituaties miste. Sinds 2007 ben ik geassocieerd bij Verloskundig centrum Delvi. Verloskundig centrum Delvi heeft al heel wat “naam-metamorfoses” ondergaan! Voorheen heette de praktijk BAAR, daarna De Vijverhof. Na de verhuizing naar de Buitenhofdreef zien wij onszelf als een verloskundig centrum. Er zijn meerdere zorgverleners onder een dak. Er is een lactatiekundige en een kraamzorg-organisatie aanwezig. Ook is er een ruimte voor coachingsgesprekken en worden er verschillende cursussen gegeven. Verloskundig centrum Delvi heeft alles wat ik in een praktijk zoek. De populatie zwangeren in onze praktijk is gevarieerd, wat ik erg leuk vind en afwisselend is. Mijn vier collega’s zijn professioneel, gezellig en zeer ervaren waardoor ik veel plezier in mijn werk heb en mijzelf optimaal kan ontwikkelen. Doordat we in onze praktijk met z’n vijven werken, blijft het contact tussen de zwangere vrouw en de verloskundige intiem. Zij zal ons alle vijf leren kennen, wat voor haar vertrouwd voelt en wat voor ons erg prettig werkt. De praktijk is goed georganiseerd, met dank aan de toewijding en hulp van onze vriendelijke assistentes. Zij betekenen veel voor de praktijk en voor ons. De werkdruk is zo verdeeld, dat een goede combinatie van werk en privé mogelijk is, hetgeen mij erg goed uitkomt als moeder van een gezin met drie kleine kinderen!

Laura

DelVi assistentes

Roos Sierkstra

Op dinsdag, woensdag en vrijdag worden we tijdens het spreekuur bijgestaan door onze
praktijkassistente 
Roos Sierkstra.

Ik ben Roos Sierkstra, getrouwd en moeder van Kris (1994) en Tessa (1997).

Mijn eerste kennismaking met de praktijk was toen ik zelf zwanger was. Verloskundige Anita heeft zelfs mijn eerste bevalling begeleid. Heel bijzonder om hier nu te werken.

Na het behalen van mijn diploma doktersassistente heb ik 12 jaar in een Delftse huisartsenpraktijk gewerkt. Sinds 2005 ben ik werkzaam bij DelVi.

De combinatie van de werkzaamheden, het persoonlijke contact met de zwangeren en het werken in een gezellig team maken dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Roos

Meriam Keijzer

Op maandag en donderdag worden we tijdens het spreekuur bijgestaan door onze praktijkassistente Meriam Keijzer.

Ik ben Meriam Keijzer, ik kom uit de Lier en ben getrouwd met Paul. We hebben een zoon en een dochter.  Voordat ik bij Delvi kwam werken heb ik bij een medisch sport centrum gewerkt, maar na 10 jaar vond ik het tijd worden voor wat anders.

Sinds 1 mei 2017 werk ik bij Delvi als praktijk assistente op maandag en donderdag. Samen met de andere assistente Roos probeer ik om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Tot ziens op de praktijk!

DelVi waarneemsters

Ook werken wij regelmatig met onze vaste waarneemsters; Martha Montagne en Rianne Simpelaar. Zij werken regelmatig in de praktijk en ondersteunen ons tijdens drukke periodes, vakanties, bijscholingen en ziekte. Zij draaien regelmatig diensten, spreekuren en zijn ook een gecertificeerde echoscopiste.

 

Martha Montagne, verloskundige
Mijn naam is Martha Montagne en ik werk sinds mijn afstuderen in juli 2015 als waarnemend verloskundige in Verloskundigenpraktijk de Vijverhof. Ik vind het begeleiden van zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed ontzettend bijzonder en ik ben erg blij dat ik dit vak mag uitoefenen binnen een gedreven en gehecht team.
Naast de verloskunde geef ik ook zwangerschapseducatie cursussen en EHBO voor ouders via Birth in Holland. Binnenkort gaan wij ons cursusaanbod uitbreiden en aanbieden binnen het nieuwe Verloskundig Centrum DelVi – ik kijk hier met veel plezier naar uit. Tot ziens in DelVi!

Rianne Simpelaar, verloskundige            Mijn naam is Rianne Simpelaar. Ik ben in 2000 afgestudeerd als verloskundige en vrijwel direct aan de slag gegaan in mijn eigen praktijk in Pijnacker-Nootdorp. Na 12 jaar ben ik gestopt en heb een half jaar niet gewerkt. Mijn plan was om ‘iets anders’ te gaan doen, maar na dat half jaar miste ik het werk als verloskundige en ben gaan waarnemen.  Op dit moment werk ik al een heel aantal jaren als waarneemster in de regio en bij diverse praktijken. Ik geniet na al die jaren nog steeds van dit vak en vind de afwisseling van bij verschillende praktijken werken erg leuk en leerzaam. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen gekregen. Een zoon Jacco (2003) en 2 dochters, Marit (2006) en Lieke (2009). Er wordt mij weleens gevraagd of ik mijn werk anders ben gaan doen nadat ik zelf moeder ben geworden en nu zelf ervaren heb ‘hoe het is’. Maar eigenlijk heb ik er gewoon 3 verhalen bij. Ik besef heel goed dat ieder het op zijn of haar eigen manier beleeft. En dat wat ik fijn of moeilijk vond voor een ander precies andersom kan zijn. En dat is 1 van de redenen waarom dit vak blijft boeien. Het is nooit hetzelfde!

 

 

downloadWij vinden het belangrijk een toekomstige collega te begeleiden tijdens stageperiodes en werken hiervoor nauw samen met de Verloskunde Academie Rotterdam. Zo kan je af en toe een student-verloskundige ontmoeten die stage bij ons loopt. Wij vragen hiervoor je medewerking. Indien je bezwaar maakt tegen de aanwezigheid van een student, kan je dat kenbaar maken aan één van de verloskundigen.