Team DelVi

Elinor Abramson

Verloskundige, echoscopiste, trainer

BIG registratie: 59911698503

Tessa Büscher

Verloskundige, echoscopiste

BIG registratie: 19914409203

Arjenne Hoeksema

Verloskundige, echoscopiste, coach

BIG registratie: 19032945303

Laura Stok

Verloskundige, echoscopiste

BIG registratie: 09055428603

Het is de bedoeling dat je met iedere verloskundige kennismaakt tijdens de zwangerschapscontroles, zodat je ons alle vier kent als je straks gaat bevallen. Jouw bevalling zal worden begeleid door de verloskundige die op die dag dienst heeft.

Elinor Abramson

Sinds 2003 woon ik met mijn gezin in Delft. Ik kom oorspronkelijk uit Engeland en heb daar vroeger in de verpleging gewerkt en kwam uiteindelijk terecht op de verloskamers. Door mijn persoonlijke ervaring rondom bevallingen en mijn werk op de verloskamers ben ik in contact gekomen met de verloskunde, een bijzonder mooi vak. Het trok mij gelijk aan, onder andere omdat de verloskundige een zeer belangrijke rol speelt in het leveren van kwalitatief goede zorg voor vrouwen, partners en kinderen.

Na de verhuizing naar Nederland heb ik Nederlands geleerd en ben ik verder gaan studeren op de Verloskunde Academie Rotterdam. In 2009 ben ik afgestudeerd en beëdigd als verloskundige in Rotterdam. Tussen 2009 en 2013 heb ik gewerkt als waarneemster in de Vijverhof en per 1 januari 2013 ben ik als maat toegetreden naar de praktijk.

Samenwerken in een team van professionele collega’s met dezelfde visie zorgt ervoor dat ik met veel plezier verloskundige zorg kan leveren aan onze cliënten. De diverse populatie van de praktijk vind ik erg leuk om mee te werken, bovendien ben ik prima in staat om internationale vrouwen te begeleiden in het Nederlandse systeem.

In 2012 heb ik mij laten certificeren in het geven van zwangerschapseducatie en heb ik samen met Sophie Bos-Mallett een Engelstalige zwangerschaps~ en geboorte service opgericht om internationale vrouwen in Delft, Den Haag, Rotterdam e.o. te ondersteunen tijdens de zwangerschap en geboorte.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het geven van EHBO cursussen voor ouders, gericht op baby’s en kinderen tot de pubertijd. Voor meer informatie zie Birth in Holland.

Elinor 

Tessa Büscher

Na mijn studie en beëdiging als verloskundige in 2011 heb ik als waarnemend verloskundige in verschillende praktijken in Delft en omgeving gewerkt. Sinds mei 2018 ben ik geassocieerd bij Verloskundig Centrum DelVi. Vanaf dat ik kon praten heb ik altijd gezegd dat ik ‘vroedvrouw’ wilde worden en ben heel blij dat ik deze droom heb kunnen waarmaken. Ik vind het belangrijk om tijd en aandacht te hebben voor de zwangere en haar partner. In ons centrum vind je verloskundige zorg, kraamzorg en lactatiekunde onder 1 dak, dat is heel waardevol. Samen met mijn vier collega’s sta ik klaar om jullie te begeleiden in deze bijzondere periode. Zelf heb ik drie kinderen en is voor mij een goede balans tussen werk en gezin een leuke uitdaging!

Tessa

 

 

Arjenne Hoeksema

In 1993 ben ik afgestudeerd en beëdigd als verloskundige in Rotterdam. Vanaf mijn veertiende jaar wilde ik al verloskundige worden, al wist ik toen nog niet zo goed waarom! Nu, na al die jaren in dit mooie vak, weet ik dat des te beter.

Ik werk sinds 1994 als verloskundige in Delft, en doe dat met veel plezier. Alle aspecten van het verloskundig beroep vind ik leuk en geven mij veel voldoening, spreekuren, bevallingen, en kraambedden begeleiden. Al in 2007 merkte ik de behoefte aan extra aandacht en begeleiding voor sommige zwangeren en kraamvrouwen. Een zware bevalling goed verwerken, of omgaan met angst en andere emoties tijdens de zwangerschap en baring, daar hebben veel vrouwen wat hulp bij nodig. Daarom heb ik in 2008 de Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach gevolgd. Ik houd me in toenemende mate bezig met mentale en fysieke traumaverwerking bij zwangeren en kraamvrouwen. Voor hulp bij je emoties, voor hulp bij het verwerken van je bevalling, maar ook voor begeleiding bij fysieke pijn na een bevalling, zoals een pijnlijke knip of ruptuur, kijk op mijn website, www.ahvc.nl.

Ik vind het zeer waardevol om verloskundige en tegelijkertijd coach te zijn. Daardoor kan ik beter inspelen op de specifieke hulpvraag van zwangeren. Ik geef sinds 2018 ook trainingen aan verloskundigen en zorgverleners in de geboortezorg. Deze lessen gaan vooral over communicatie, bejegening vanuit autonomie en preventie van trauma. Het docentschap is uitdagend en heel plezierig.

Het werken in een team bij Delvi is prettig en biedt de mogelijkheid om te overleggen. Ook kun je elkaar steunen en is het bovendien erg gezellig. Ik ben getrouwd en heb 3 bijna volwassen kinderen die nog thuis wonen en studeren. Het moederschap in al haar facetten doormaken vind ik boeiend en geeft me veel voldoening.

Arjenne 

Laura Stok

Na mijn studie HBO-V ofwel verpleegkunde, werd ik direct ingeloot voor de studie verloskunde in Rotterdam. Hier kwamen de “ins en outs” van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed in vier jaar uitgebreid aan de orde. Na het afstuderen in 2005, kon ik met veel enthousiasme aan de slag! Ik heb eerst ruim 2 jaar als waarneemster in diverse praktijken en gemeenten gewerkt. Ik heb hierdoor kunnen zien welke aspecten ik belangrijk vind in ons vak. Een jaar werken als verloskundige in een groot ziekenhuis was bijvoorbeeld niets voor mij, omdat ik hier het gemoedelijke van een huispraktijk, het hechte groepje collega’s en voornamelijk de thuissituaties miste. Sinds 2007 ben ik geassocieerd bij Verloskundig centrum Delvi. Verloskundig centrum Delvi heeft al heel wat “naam-metamorfoses” ondergaan! Voorheen heette de praktijk BAAR, daarna De Vijverhof. Na de verhuizing naar de Buitenhofdreef zien wij onszelf als een verloskundig centrum. Er zijn meerdere zorgverleners onder een dak. Er is een lactatiekundige en een kraamzorg-organisatie aanwezig. Ook is er een ruimte voor coachingsgesprekken en worden er verschillende cursussen gegeven. Verloskundig centrum Delvi heeft alles wat ik in een praktijk zoek. De populatie zwangeren in onze praktijk is gevarieerd, wat ik erg leuk vind en afwisselend is. Mijn vier collega’s zijn professioneel, gezellig en zeer ervaren waardoor ik veel plezier in mijn werk heb en mijzelf optimaal kan ontwikkelen. Doordat we in onze praktijk met z’n vijven werken, blijft het contact tussen de zwangere vrouw en de verloskundige intiem. Zij zal ons alle vijf leren kennen, wat voor haar vertrouwd voelt en wat voor ons erg prettig werkt. De praktijk is goed georganiseerd, met dank aan de toewijding en hulp van onze vriendelijke assistentes. Zij betekenen veel voor de praktijk en voor ons. De werkdruk is zo verdeeld, dat een goede combinatie van werk en privé mogelijk is, hetgeen mij erg goed uitkomt als moeder van een gezin met drie kleine kinderen!

Laura

DelVi assistentes

Ellis Stolze

Op maandag, donderdag en vrijdag worden we tijdens het spreekuur bijgestaan door onze praktijkassistente Ellis Stolze.

 

DelVi waarneemsters

Ook werken wij regelmatig met waarneemsters. Zij werken regelmatig in de praktijk en ondersteunen ons tijdens drukke periodes, vakanties, bijscholingen en ziekte. Zij draaien regelmatig diensten en spreekuren. 

 

Desteney de Bruin, waarneemster. BIG registratie: 49929781503

Al vanaf jongs af aan was ik gefascineerd door zwangerschap, geboorte en alles eromheen. Ik wist dan ook al snel dat ik verloskundige wilde worden, en nog steeds voel ik dezelfde passie voor het vak. Elk aspect heeft iets speciaals. Wij begeleiden zwangeren en hun partner vanaf het begin van de zwangerschap tot aan zes weken na de geboorte. Door dit intensieve contact leer je mensen echt kennen en bouw je al snel een band op. Dit vind ik zelf heel waardevol. Het blijft iedere keer weer bijzonder stellen (opnieuw) ouders te zien worden en het is dan ook een voorrecht hierbij te mogen zijn en deel van uit te maken.
Het werken als verloskundige is heel afwisselend en onregelmatig. Wij weten nooit wat onze dag brengt. Zelf vind ik dit, samen met het bieden van de begeleiding op verschillende momenten, maken dat de verloskunde een fantastisch vak is.
Ik ben zelf een geboren en getogen Delftse die ook nog geboren is in deze praktijk. Ik vind het daarom het extra leuk om in mijn eigen stadje te werken! Sinds 2021 ben ik werkzaam in het fijne team van Verloskundig Centrum DelVi en zullen jullie mij tegenkomen in de praktijk.

Maaike Slingerland, waarneemster

Beste zwangeren,

Ik zal me even kort voorstellen:
Ik ben Maaike Slingerland en ik ben sinds 2018 verloskundige in regio Delft. Daarnaast ben ik ook echoscopist waardoor mijn baan als verloskundige nóg leuker is geworden.
Vanaf januari ben ik werkzaam bij Verloskundig Centrum DelVi en kan je mij tegenkomen bij het spreekuur, bij de bevalling en bij kraamvisites.
Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

downloadWij vinden het belangrijk een toekomstige collega te begeleiden tijdens stageperiodes en werken hiervoor nauw samen met de Verloskunde Academie Rotterdam. Zo kan je af en toe een student-verloskundige ontmoeten die stage bij ons loopt. Wij vragen hiervoor je medewerking. Indien je bezwaar maakt tegen de aanwezigheid van een student, kan je dat kenbaar maken aan één van de verloskundigen.