Corona maatregelen 

Algemeen
Het belangrijkst blijft dat je niet naar de praktijk komt als je zelf of een van je huisgenoten klachten heeft of positief is getest, of als je recent contact hebt gehad met iemand met klachten of een positieve test. Neem dan contact met ons op.

Je partner of één andere persoon (kind, moeder etc) mag mee naar de controles. 

Je partner mag altijd mee als je gaat bevallen in het ziekenhuis. Bij binnenkomst dragen jullie beide een mondmasker; eenmaal in de verloskamer mag de barende vrouw haar mondmasker afzetten.

Voor verdere regels in het ziekenhuis vragen we je de website van het Reinier de Graafziekenhuis in de gaten te houden.

Zwangerschap

Voor de 1e controle houdt dat in dat wij de ingevulde vragenlijst hebben doorgenomen en verwerkt in je dossier. Voor de 2e controle vragen wij jullie de informatie over de prenatale testen, de testen die informatie geven over of er aanwijzingen zijn voor syndromen of lichamelijke afwijkingen bij de baby, goed door te nemen voordat jullie komen.

Als wij merken dat er op welk moment dan ook veel vragen zijn of behoefte is aan meer informatie, kunnen wij besluiten hiervoor een telefonische afspraak te maken.

Bevalling

Wat de bevalling betreft, je partner is altijd welkom. Maak je daar geen zorgen over. Helaas mag een extra persoon niet aanwezig zijn in het ziekenhuis, dit geldt niet voor een thuisbevalling. 

 Kraamperiode

In het kraambed komen wij minimaal twee keer langs. Wij leveren altijd zorg op maat, met een combinatie van live en telefonische visites.  Uiteraard komen we voor de hielprik langs of als er specifieke problemen of vragen zijn m.b.t.  jou of je baby. Zorg dat er geen bezoek bij jou thuis is als wij langskomen. We adviseren je om voorlopig helemaal geen bezoek thuis te ontvangen in de eerste 10 dagen, dit i.v.m. de veiligheid van je kraamverzorgende. Het is namelijk een groot probleem als in deze beroepsgroep veel zieken zijn. De zorg komt dan in gevaar, aangezien besmette zorgverleners niet mogen werken.

Stagiaires

Om de verloskundige zorg ook voor de toekomst zeker te kunnen stellen leiden wij verloskundigen op. Het is dus mogelijk dat je een verloskundige in opleiding treft bij een zwangerschapscontrole, je bevalling of je kraambed. Wij realiseren ons dat dit een extra persoon is. Wij en uiteraard ook de student houden ons aan alle richtlijnen en hopen op jullie medewerking. Heb je om wat voor reden dan ook bezwaar tegen een stagiaire, geef dat dan gerust aan bij de verloskundige. We hebben alle begrip voor je keuze.

Tot slot

Veel van de aanscherpingen hebben te maken met onze wens de continuïteit van zorg overeind te houden. In deze regio weten we niet hoe het de komende maanden loopt qua besmettingen. Lang niet iedereen die besmet is, is heel erg ziek. Gelukkig maar. Helaas duurt het lang voordat besmette zorgverleners weer aan het werk mogen. Daarom zijn we nu weer extra voorzichtig en proberen we met elkaar de Corona-pandemie in te dammen.

Samen zijn we sterk.

Team DelVi