Update juli 2020

Beste zwangere dames, kraamvrouwen en partners, 

Onlangs is er door de beroepsgroepen voor verloskundigen, gynaecologen en echoscopisten aangegeven dat de maatregelen rondom de zorg voor zwangeren, barenden en kraamvrouwen weer versoepeld kunnen worden. In een eerdere update heb je kunnen lezen wat deze maatregelen voor DelVi betekenden.

Omdat we in de praktijk merken dat er soms wat verwarring is ontstaan, nog even de belangrijkste punten op een rij:

Wat onveranderd blijft en nog steeds erg belangrijk is:

Neem contact met ons op indien je koorts (ten minste 38 graden Celsius) hebt en moet hoesten of kortademig bent. We vragen je dan om niet naar de praktijk te komen.

De belangrijkste veranderingen zijn:

  • Je partner mag mee (uiteraard alleen als je partner geen klachten heeft) bij alle controles. Toch willen wij je vragen hier verstandig mee om te gaan. Indien het een routinecontrole is, kom dan zoveel mogelijk alleen. Partners kunnen plaats nemen in de stoel die we op gepaste afstand hebben neergezet in de spreekkamers. Graag de aanwijzingen volgen van de verloskundige, we proberen zo de 1,5 meter te waarborgen.
  • Graag handen desinfecteren bij binnenkomst, daarna kun je plaatsnemen in de wachtruimte. Je wordt vanzelf binnengeroepen door de assistente of door de verloskundige voor het meten van de bloeddruk.
  • Omdat er nu weer meer partners meekomen vragen wij jullie vriendelijk of de partners 1,5 meter afstand van verloskundigen en assistente willen houden.
  • Neem nog geen kinderen
  • Voor een nacontrole 6 weken na de bevalling, mag de pasgeborene wel mee komen.
  • Alle controles zijn gewoon op de praktijk. We zullen je niet meer bellen voorafgaand aan een controle. Er zullen ook geen telefonische afspraken meer zijn.
  • In het kraambed komen wij ongeveer 3 keer langs; op de 2e/3e dag, op de 4e of 5e dag langs voor de hielprik en op de 8e/9e dag als je kraamverzorgster afscheid genomen heeft.

Indien er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, zijn wij telefonisch bereikbaar op:

T: 015- 291 97 07 elke werkdag tot 12 uur of in geval van spoed M: 06- 24 669 280.

Hartelijke groet,

Team DelVi