Nieuw voor 2017!

 

Anticonceptie

We geven voorlichting over de verschillende vormen van anticonceptie en het gebruik daarvan. Dit doen we aan het einde van de kraamtijd of tijdens de nacontrole afspraak, ongeveer zes weken na de bevalling.

Ook wanneer je niet als cliënt staat ingeschreven kun je een afspraak maken voor een anticonceptiegesprek. We kunnen dan direct een recept uitschrijven, of sturen per email en laten je huisarts weten voor welke vorm van anticonceptie je hebt gekozen. Wanneer je kiest voor een spiraal zal er een afspraak worden gemaakt voor de plaatsing op de praktijk.

Wil je meer informatie over anticonceptie, wil je een recept ontvangen of een afspraak maken voor het plaatsen van een spiraal? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Bel: 015-2619707

Plaatsen van het spiraal

Wij kunnen verschillende typen spiralen plaatsen. Vanaf 10 weken na de bevalling kunnen wij een spiraal plaatsen. Dan zijn de baarmoedermond en de baarmoeder weer terug naar haar oude staat. Na een keizersnede plaatsen we de spiraal na 12 weken.

De afspraak duurt ongeveer 20 minuten. Vóór de plaatsing doen we een inwendige echo om de ligging van je baarmoeder te controleren en een zwangerschap uit te sluiten. Vervolgens zullen we de spiraal plaatsen. Dit is vaak gevoelig en duurt een paar minuten. We adviseren je daarom ongeveer een uur van te voren 2 paracetamol of 1 ibuprofen in te nemen. Na de plaatsing kijken we weer met een inwendige echo of de spiraal goed is geplaatst.

Na de plaatsing kun je een zeurend gevoel in de onderbuik hebben, dat meestal van korte duur is. Daarbij kun je de eerste maanden wat onregelmatig bloedverlies hebben. Voor uitgebreide informatie over de werking verwijzen we naar de bijsluiter.

Voor het plaatsen van het spiraal vragen wij een eigen bijdrage van €55. In sommige gevallen wordt de plaatsing van het spiraal vergoed door je zorgverzekeraar.

Verwijderen Spiraal

Voor het verwijderen van de spiraal hoef je niet te betalen. Je krijgt na het verwijderen, indien gewenst, meteen informatie over een eventuele kinderwens en gezond zwanger worden.

Plaatsing spiraal

Inclusief echo controle
55
  • wordt mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar

Verwijderen spiraal

/gratis
  • geen kosten verbonden