De plaats van de bevalling

Als er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen, mag u zelf kiezen waar u uw kind ter wereld wilt brengen. Deze keuze is zeer persoonlijk. Het kan erg fijn zijn om thuis te bevallen. In uw eigen vertrouwde omgeving zult u zich waarschijnlijk goed kunnen ontspannen. De kraamverzorgster en één van de vijf verloskundigen zullen u begeleiden bij de bevalling.

Mocht u poliklinisch onder begeleiding van ons in het ziekenhuis willen bevallen of mocht er toch een opname in het ziekenhuis nodig zijn, dan verloopt dit door de korte afstand en de goede samenwerking met het Reinier de Graaf Gasthuis altijd erg soepel.

 

Bevallen in Reinier
Op de pagina van het Moeder en Kindcentrum kunt u meer informatie lezen over de afdelingen Verloskunde, Kraam, Neonatologie en Kind en Jeugd zorg in het Reinier de Graaf Gasthuis. Om een indruk te krijgen van de afdelingen kunt u het filmpje kijken over het Moeder Kind Centrum.

U heeft alle tijd om over de plaats van de bevalling na te denken. We zullen u rond de 34ste week vragen of u al een beslissing heeft genomen. Voorop staat dat u gaat bevallen waar u zich het meest op uw gemak voelt.

Indien u zelfs tijdens de bevalling nog van mening wilt veranderen is dat ook geen probleem.