Weeën met regelmaat 
Weeën zorgen voor ontsluiting van de baarmoedermond. In het begin zijn de weeën onregelmatig en nog niet zo sterk. Naarmate de ontsluitingsperiode vordert zullen de weeën vaker en regelmatiger komen, ook houden ze langer aan. Veel vrouwen vinden het prettig om in dit stadium de weeën in bad of onder de warme douche op te vangen. Schrik niet als de weeën na een tijdje niet doorzetten, maar juist weer afzwakken of helemaal ophouden. Dit is vervelend, maar wel normaal. De weeën zullen dan op een later tijdstip weer opnieuw beginnen. Als de weeën 1 uur lang regelmatig komen (elke 3-4 minuten), krachtig zijn en ongeveer 1 minuut aanhouden, kunt u ons bellen. U moet ons bellen als de weeën elke 2-3 minuten komen. 

Bloedverlies 
Een paar druppels of sliertjes bloed tijdens de ontsluitingsperiode is normaal en niet gevaarlijk. Indien u echter veel helderrood bloedverlies heeft, waarbij het bloed blijft sijpelen, moet u ons meteen even bellen op het mobiele telefoonnummer. 

Wanneer uw vliezen breken (doorloop dan eerst het volgende vragenschema)Onrust  Als er iets is waarover u zich zorgen maakt of u vertrouwt iets niet, ongeacht wat het is, dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken.